zaterdag 29 augustus 2015

Zit je bij de NLE? Dan kan kosteloos overstappen op dit moment voordelig zijn

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) heeft ervoor gekozen om haar klanten, meer dan honderdduizend, op te laten draaien voor de handelwijze van een klein groepje wanbetalers.


NLE heeft haar klanten de energierekening altijd achteraf laten betalen. Klanten betaalden dus, dus voor het al geleverde gas en de al geleverde elektriciteit. Doordat sommige klanten de al geleverde energie niet betaalden, de zogenoemde wanbetalers, heeft NLE besloten om een voorschot bij klanten te innen; klanten betalen dan voor nog te leveren energie.

Vanwege de overgang van achteraf betalen naar vooraf betalen, worden klanten van NLE in september of oktober geconfronteerd met een dubbele rekening. Echter vanwege dit feit biedt NLE kaar klanten de mogelijkheid in termijnen te betalen of om kosteloos op te zeggen.

Voordeel halen
Kosteloos opzeggen is daarbij de meest interessante optie. Aangezien de energietarieven de afgelopen maanden zijn gedaald, loopt de consument grote kans dat het afsluiten van een nieuw contract bij een andere energieleverancier voordeliger is dan in het huidige contract blijven bij NLE.

Er zijn verschillende energievergelijkings-sites op internet te vinden waar dat gemakkelijk nagegaan kan worden, en waar de overstap met een paar muisklikken eenvoudig te regelen is.




Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan via de socialemedia-buttons hieronder!

Verder lezen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *