zaterdag 10 oktober 2015

Verdien honderden euro's met jouw samenvattingen en aantekeningen

Volg je een studie? Verdien dan geld met je aantekeningen en samenvattingen! Dat kan bij Stuvia, een marktplaats voor samenvattingen. Studenten verdienen dagelijks geld aan hun samenvattingen en vinden er de samenvattingen om hun tentamens te halen.



Als student schrijf je het hele jaar door. Je maakt samenvattingen, college aantekeningen, onderzoeken, cases, essays of je scriptie. Wat veel studenten zich niet realiseren, is dat niemand anders dan 'zij' het auteursrecht bezitten over dat geschreven werk. Natuurlijk schrijf je al deze documenten met als uiteindelijk doel je vak of studie te halen, maar wat als je er tegelijkertijd ook geld mee kan verdienen?

Stuvia is een internationaal platform. Via dit platform bereik je niet alleen studenten binnen jouw opleiding of universiteit, maar de hele Nederlandse en buitenlandse studiewereld. De kans is groot dat je documenten die je upload meerdere studiejaren interessant blijven. Zo word je studiemateriaal van nu, je bron van inkomsten voor later, zonder dat je daar extra werk voor hoeft te verrichten!

Wanneer je een document op Stuvia uploadt, kun je zelf aangeven wat voor bedrag je wilt ontvangen voor je werk; de prijs bepaal je helemaal zelf. Het is natuurlijk ook mogelijk je werk gratis te delen. Strategisch kan dat een handige zet zijn; je laat mensen gratis kennis maken met jou en je documenten en hiermee creëer je een ingang voor de afname van je andere werk, die je tegen betaling aanbiedt.

Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo concurreer je met boekhandelaren en studieverenigingen, die zo'n €4,00 tot €6,00 voor een samenvatting vragen. Ook moet je je realiseren dat, hoe lager je de vraagprijs van je document stelt, hoe sneller studenten over zullen gaan tot de aanschaf ervan. Bedragen die gangbaar zijn om te vragen liggen tussen de €0,80 en €4,00. Denk nu niet van 'wat moet ik met die lousy 80 cent per verkocht document?' De kracht van Stuvia zit in de verkoop van grote hoeveelheden. Je document wordt niet één keer per maand verkocht, maar misschien wel 100 of 200 keer!

Per verkocht document wordt standaard een bedrag van €0,83 aan transactiekosten ingehouden. Stuvia betaalt iedere maandagochtend uit aan alle gebruikers, die aangegeven hebben hun geld op te willen nemen. Het minimumbedrag dat je verdiend moet hebben om je geld uit te laten betalen is €10,00.




Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan via de socialemedia-buttons hieronder!

Verder lezen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *