vrijdag 18 september 2015

In 6 stappen je eigen Youtube kanaal en geld verdienen

Iedereen heeft wel eens een YouTube filmpje gekeken. Maar wist je ook dat je geld kunt verdienen op YouTube? Wil je weten hoe? Lees dan verder.


Om geld te verdienen met YouTube moet je het volgende doen.

1. Bedenk wat voor filmpjes je op YouTube wilt zetten
Er zijn grofweg drie categorieën die op YouTube het meeste aandacht trekken: vermaak, educatie en inspiratie. Laat je je filmpjes binnen een van deze categorieën vallen, dan zit je goed. Daarnaast kan je een onderwerp voor je filmpjes bedenken, door te kijken naar populaire filmpjes op YouTube, die veel bezoekers trekken. 

2. Bedenk een naam voor je YouTube-kanaal
Iedereen die filmpjes op YouTube zet, doet dit op zijn of haar eigen YouTube-kanaal. Bedenk een naam die goed aansluit bij het door jou gekozen onderwerp voor je kanaal.

3. Maak een Gmail e-mailadres aan
YouTube is van Google. Om een YouTube-kanaal aan te maken heb je een Gmail e-mailadres nodig. Ga dus naar gmail.com en maak en e-mailadres aan. Gebruik hierbij de naam die je voor je YouTube-kanaal gekozen hebt.

4. YouTube-kanaal aanmaken en filmpje uploaden
Terwijl je ingelogd bent in Gmail, ga je naar YouTube en klik je recht bovenaan het scherm op 'Uploaden'. YouTube merkt dan dat bij jou gmail-adres nog geen YouTube kanaal aangemaakt is en geeft je dan de mogelijkheid deze meteen aan te maken (bij je YouTube-kanaal krijg je automatisch een Google+ account!). Vervolgens upload je een logo van je kanaal en een achtergrondafbeelding. Deze kan je zelf maken met afbeelding die je gevonden hebt op internet en met behulp van software die je gratis op internet kan downloaden, zoals 'The Logo Creator'. Hierna is je kanaal klaar voor gebruik en kan je je eerste filmpje uploaden!


5. Adsense-account aanmaken
Om geld te verdienen met YouTube ben je een Adsense-account van Google nodig. Deze kan je aanmaken bij www.google.com/adsense/start/. Ga naar deze pagina terwijl je nog steeds ingelogd bent bij gmail en doorloop de aanmeld-procedure. Op je Adsense-account worden je inkomsten bijgeschreven. Het uitbetalingsminimum van Adsense is €70,00. 

6. Koppel je Youtube-kanaal aan je Adsense-account
Dit kan je doen door op je YouTube-kanaal op je eigen logo te klikken rechts bovenaan in het scherm. Vervolgens op 'Creator-Studio' en daarna links op 'Kanaal' en op 'Inkomsten genereren'. Zodra je dit gedaan hebt kan je bij elk filmpje afzonderlijk aangeven of je inkomsten wilt genereren. Dit doe je bij 'Video Manager'.

Hoeveel kun je verdienen op YouTube?
Er is geen maximum wat je kunt verdienen op YouTube, er zijn dan ook mensen die duizenden euro’s per maand verdienen enkel met het uploaden van filmpjes. Het merendeel van de mensen die filmpjes op YouTube hebben gezet, verdienen echter slechts enkele euro's tot een paar honderd euro per maand. Het verschil in inkomsten ligt dan ook hoofdzakelijk aan het aantal mensen die naar de filmpjes kijken en het aantal abonnees dat je hebt. 

Een grove schatting is dat je per 1000 views tussen de €0,20 en €5,00 verdient op YouTube. De hoogte van jouw verdiensten per 1000 views hangt af van het onderwerp van je filmpje. Dit ligt aan het feit dat de advertenties die getoond worden gerelateerd zijn aan jouw filmpje. Gaat jouw filmpje over een onderwerp waar mensen graag bij willen adverteren, dan verdien je naar verhouding meer per 1000 views.

Zijn er voor jou nog onduidelijkheden over geld verdienen met YouTube? Dan is het wellicht handig om te kijken naar iemand die dit al langer doet en daar uitleg over geeft. Op YouTube zijn heel veel filmpjes te vinden over het onderwerp geld verdienen met YouTube. Doe daar je voordeel mee!

Bedenk tot slot dat je alleen geld mag verdienen met filmpjes en muziek die van jouw zijn. Door zonder toestemming gebruik te maken van materiaal van anderen kan je in juridische problemen komen.


DIT KAN JE OOK INTERESSEREN:
» Leuke bijverdienste door invullen van enquêtes
» Verdien geld met reclamestickers op je auto
» Sporten en geld verdienen tegelijk? Dat doe je zó!


Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan via de socialemedia-buttons hieronder!

Verder lezen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *