vrijdag 4 september 2015

7 tips om goedkoop naar de bioscoop te gaan

Een bioscoopbezoekje is niet goedkoop. Je betaalt voor een kaartje voor een 3D film al gauw rond de € 14,50. Als je daarnaast nog wat te snoepen en te drinken koopt, loopt je rekening snel op. Je uitgaven kan je met de volgende 7 bespaartips binnen de perken houden.
1. Hou acties en kortingen goed in de gaten
Onder andere supermarkten en drogistenketens hebben regelmatig acties waarmee je voordelig naar de bioscoop kan. Bij besteding van een bepaald bedrag aan boodschappen krijg je dan bijvoorbeeld het tweede kaartje gratis.

2. Vergelijk de prijzen
Ook als je naar de bioscoop gaat, loont het om de prijzen te vergelijken. De hoogste prijzen vind je bij de grootste bioscopen. In kleinere bioscopen (filmhuizen) moet je meestal minder neertellen voor een kaartje.

3. Lever je gespaarde Air Miles in
Je kunt voordelige naar de bioscoop met de Air Miles Filmkaart. Tegen inwisseling van 850 Air Miles ontvang je een gratis bioscoopkaartje thuis, waarmee je naar een film van je keuze kunt gaan.

4. Bepaalde dagen zijn goedkoper dan andere om naar de bioscoop te gaan. Bij Minerva kun je elke dinsdag goedkoop naar de film. Pathé biedt je ’s ochtends de mogelijkheid om voordelig naar de film te gaan. Het zijn dan de voorstellingen die vóór 12.00 uur beginnen. Bij Utopolis is het mogelijk elke ochtend voordelig een film te zien. Tot slot biedt Movie Unlimited elke eerste zondag van de maand een peuter- en kleutervoorstelling aan.

5. Goedkoper uit met een filmstrippenkaart of voordeelpas
Verschillende bioscopen bieden de mogelijkheid om een filmstrippenkaart of voordeelpas te kopen. Als je hiervan gebruik maakt levert je dat een besparing van enkele euro’s per bioscoopbezoek op.

6. Kortingen voor bepaalde doelgroepen
Voor verschillende doelgroepen zijn er verschillende kortingen. Zo zijn er kortingen voor 12 jaar en jonger, senioren, studenten maar ook gezinskortingen. Maak daar gebruik van.

7. Beperk snoep en drank
Officieel is het niet toegestaan om snoep en drank zelf mee te nemen, maar als je dit in de supermarkt koopt en in je tas meeneemt, is er niemand die daar wat van zegt.




Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan via de socialemedia-buttons hieronder!

Verder lezen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *